Jídelna

Ceny stravného od 1.1.2023

Strávníci do 6 letCena stravného
Snídaně12
Přesnídávka11
Oběd26
Svačina11
Večeře17
Celkem77
Strávníci 7 – 10 letCena stravného
Snídaně15
Přesnídávka15
Oběd27
Svačina12
Večeře19
Celkem88
Strávníci 11 – 14 letCena stravného
Snídaně15
Přesnídávka15
Oběd35
Svačina14
Večeře25
Celkem104
Strávníci 15 a více letCena stravného
Snídaně16
Přesnídávka15
Oběd41
Svačina14
Večeře29
II. večeře (se souhl.rodičů)14
Celkem bez II. večeře115
Celkem s II. večeří129
Zaměstnanci školyCena stravného
Oběd41
Večeře29

Alergeny v potravinách

Od 13.12.2014 je povinností všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. nemocnic, restaurací, školních jídelen, pekáren, prodejen atd. označovat alergeny ve všech potravinových výrobcích.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků, není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno.

Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku označeno číslem označující alergen. Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek bude v blízkosti jídelního lístku.

Odvolání na legislativu:
EU -200/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.


Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU:

  1. Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg,ml/kg,l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

V případě dotazů se obraťte na vedoucí školní jídelny Pavlu Tomeškovou.